Két impeachment

Címkék: impeachment Clinton Trump

2020.01.24. 09:51

Bill Clinton ellen az volt a két fő vád, hogy megcsalta a feleségét és nem vallotta be. Elismerte, hogy együtt volt Monica Lewinskyval, de nem volt köztük szex "ahogy a szexet általában értjük". (Magyarázat: nem én dugtam, hanem ő szopott.) Most Trump ellen azért indult alkotmányos vádemelési eljárás, mert az Ukrajnának (Amerika szövetségesének az orosz terjeszkedés elleni védelemben) a Kongresszus által már megszavazott katonai segélyt visszatartotta, azért, hogy kicsikarja Biden fiának állítólagos korrupciós ügyeinek kivizsgálását, pontosabban a vizsgálat bejelentését.

     Clintont felmentették, újra megválasztották, jó elnök volt, többet nem csalta meg a feleségét, sőt, Hillary megválasztásáért is mindent megtett. Ezzel szemben Trump elnöksége alatt is gyarapodott, csalt és hazudott, illetlen megjegyzéseket tett a nőkre (többek között Vajna Tímeának is volt ilyen élménye), a saját titkos szolgálatának a jelentéseivel szemben vakon hisz Putyinnak, Kim Dzsong Unt egyszer gyerekes rakétás embernek, máskor bölcs államférfinak nevezi, visszavonult az iráni atomalkuból, kereskedelmi háborút folytat Kína ellen, sokmilliárdos fegyverüzleteket köt az amerikai állampolgárságú újságírót feldaraboló szaudi kormányzattal. (Ja, és Orbán Viktort a saját ikertestvérének nevezi.) Nem hisz a klímakatasztrófa emberi eredetében, nem írta alá az erről szóló párizsi egyezményt. Davosban arról tartott hosszú előadást, hogy ő minden idők legjobb amerikai elnöke, az amerikai gazdaság sosem volt ilyen jó formában, mint az utóbbi három évben. 

 

2impeached.jpg

 Két impeachment, két elnök, két karakter. Ha most felmentik Trumpot a vádak alól, ugyanezt folytatja, de várhatóan még gátlástalanabbul és pofátlanabbul. De hát felmentik. A szenátusi republikánus többség tagjait nem érdeklik a meggyőző érvek, sokan meg sem hallgatják, hanem sutyorognak, mobiloznak, eszegetnek. Majd ha eljön a pillanat, megnyomják a megfelelő gombot. (Képzeletben, mert ott személyesen, szóban kell szavazni.) Isten óvja Amerikát! És bennünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://toprengoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4815424618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása