Rossz vicc

Címkék: választások viccpártok Európai Unió

2019.05.03. 12:17

 

Ukrajnában egy humorista nagy fölénnyel nyerte az elnökválasztást, és Magyar Kétfarkú Kutya Párt nálunk is sokak kedvence. A megkövesedett pártelitek elleni fellépéshez azonban politikai felelősségnek is kellene társulnia. Ennek hiányában az ellenzék megbontásával épp ellenkező hatást érnek el. Olaszországban legutóbb az 5 Csillag mozgalom kapta a legtöbb szavazatot, de a jobboldali Ligával koalícióban az Európai Unió értékrendje ellen harcol. Volodomir Zelenszkij a népszerűségét annak köszönheti, hogy az elnököt alakította egy tévésorozatban, de ma már a poénok mellett komoly és előre mutató ötletei is vannak. A kétfarkúak viszont inkább az akciózásban erősek. Egyedül azonban semmi esélyük, hogy megállítsák a demokratikus Európa szétzilálására törekvő Orbánt, a külön indulással épp ellenkező hatást érnek el. Ez pedig rossz vicc lenne, nagyon rossz vicc.

 

(Szerkesztve megjelent: Népszava, 2019. máj. 3., 10. old.).

 

 mkkp.jpg

(Eredeti változat: )

A viccpártok Európa-szerte egyre népszerűek. Ukrajnában egy humorista nagy fölénnyel nyerte az elnökválasztást. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt nálunk is sokak kedvence. A megkövesedett pártelitek elleni fellépéshez azonban politikai felelősségnek is kellene járulnia. Ennek hiányában az ellenzék megbontásával épp ellenkező hatást érnek el. Olaszországban legutóbb az 5 Csillag mozgalom kapta a legtöbb szavazatot, de a jobboldali Ligával koalícióban az Európai Unió értékrendje ellen harcol. Volodomir Zelenszkij a népszerűségét többek között azzal szerezte meg, hogy az ukrán elnököt alakította egy humoros tévésorozatban. A poénok mellett komoly és előre mutató ötletei is vannak (például béke Oroszországgal vagy a nyelvhasználati törvény enyhítése). A kétfarkúaknál ez a szempont hiányzik. Már 2018-ban is részük volt a Fidesz kétharmadában. Kovács Gergő helyében én az MSZP-PM szövetséget ajánlanám a híveimnek, mivel nekik van a legtöbb esélyük, hogy megállítsák a demokratikus Európa szétzilálására törekvő Orbánt. A külön indulással épp ellenkező hatást érnek el. Ez pedig rossz vicc lenne, nagyon rossz vicc.

A bejegyzés trackback címe:

https://toprengoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3814801478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Celtic 2019.05.28. 15:36:45

" Kovács Gergő helyében én az MSZP-PM szövetséget ajánlanám a híveimnek, mivel nekik van a legtöbb esélyük, hogy megállítsák a demokratikus Európa szétzilálására törekvő Orbánt."

Egen, kiderult most is. Ja, bocs, nyilvan csak azert kaptak ennyit, mert Gergo nem ajanlotta oket.

mandygabor · http://www.geocities.ws/mandygabor/magyar.htm 2019.05.29. 10:31:57

@Celtic: Nem. Kiderült, hogy szinte egész Európa félreértette a választások tétjét. Úgy szavaztak, mintha a saját parlamentjükről lenne szó. (Valaki így kommentálta: "EP-választás helyett voltr 28 országos választás".) Az MSZP sem hangsúlyozta eléggé (pedig megpróbálták), hogy az egész lakosság érdekében kívánnak befolyást gyakorolni az EU-ra. A DK-t pedig csak Dobrev Klára népszerűsége nyomta fel, miközben a párt főhadiszállásán már "Gyur-csány-ferit" éltették. Mindez egészen másként zajlott volna le, ha egy közös ellenzéki listára lehet szavazni (mondjuk, "Demokratikus Európa" néven), és Jávor Benedek, Dobrev Klára, Szél Bernadett, Donáth Anna is ezen a listán szerepel. Ezt elszúrták. Elszúrtuk.
süti beállítások módosítása