Az Operatív Törzs figyelmébe

Címkék: járvány Covid-19

2020.09.02. 07:08

 

Levél a COVID-19 járvány elleni védekezés koordinációjára létrehozott Operatív Törzsnek

 

mandygabor@yahoo.com <mandygabor@yahoo.com>
To:koronavirus@1818.hu
Sun, Aug 23 at 1:57 PM

 

Tisztelt Szakemberek!

 

A járvány újbóli fellobbanásának kezelését megnehezíti az embereknek azon természetes reakciója, hogy “elég volt, most már hadd éljünk végre normálisan”. Amerikában tüntetnek a maszk viselése és a biztonságos távolság betartása ellen, mondván, az ilyen rendszabályok alkotmányellenesek. Budapesten is egyre többen állnak ellent, hisztériának nevezik az óvatosságot, sőt, inzultálják is azokat, akik betartják a rendszabályokat. Ezt a reakciót nem lehet pénzbüntetéssel megszüntetni, és a propagandaeszközök, falragaszok, a tévében megjelenő közlemények hatása is korlátozott.

 

Van azonban két lehetőség, ami meggondolásra késztetné a járványvédelmi szabályok legvadabb ellenzőit is.



1. Aki megszegi az előírásokat, azzal alá kellene íratni egy nyilatkozatot, hogy amennyiben az illető mégis elkapja a vírust, a kötelező karanténon felül lemond arról, hogy megmentsék az életét. (Ez talán rádöbbentené őket, hogy a saját életükről van szó. Ha pedig ez az egész csak egy hiszti, ahogy állítják, akkor semmivel sem kerülnének hátrányosabb helyzetbe, mint a többiek.)

 

2. Mivel ők maguk másokat is megfertőzhetnek, fel kellene venni az adataikat és elérhetőségüket. Ez fontos lenne a kontakt-követéshez. (És amennyiben kiderül, hogy az ilyen személyek konkrétan hozzájárultak mások egészségének megromlásához, netalán a halálukhoz is, akkor már vádat is lehetne emelni ellenük.)

 

Emellett természetesen vissza lehetne fordítani a metrók mozgólépcsője előtt azokat, akik nem viselnek arcmaszkot, vagy le lehetne szállítani őket a buszról, villamosról, ki lehetne küldeni az üzletekből, de ezek olyan felszínes intézkedések, amelyek ellen ugyanúgy “lázadni” lehet, mint az egészségvédelmi felhívások ellen. Amiket én javaslok, azok ellenben a lényeget érintik.

 

El kellene érni, hogy a magyarok ugyanolyan fegyelmezetten viselkedjenek járványok idején, mint a japánok, dél-koreaiak, kínaiak.

 

Köszönöm, hogy elolvasták. Nagyon örülnék, ha az Operatív Törzs intézkedéseiben viszontlátnám a javaslataimat.

Üdvözlettel:
Mándy Gábor
felelős állampolgár

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toprengoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4216186002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása