A meztelenségről

Címkék: szexualitás nudizmus naturizmus

2019.06.16. 10:11

Az ember természettől fogva ugyanúgy meztelen, mint minden más állat. Amikor bepólyázzák, csak a hidegtől védik. Meleg égöv alatt a kicsik gyakran egészen a serdülőkorig meztelenül szaladgálnak. Nálunk meleg időben a strandon is, és ez semmiféle megbotránkozást nem okoz. (Legfeljebb a fotósokat tiltják ki, mert feltételezik, hogy gyermekpornóhoz akarnak felvételeket gyűjteni.)

     Valamely okból akkor kezdjük szégyellni magunkat, amikor megjelenik a szeméremszőrzet, a fiúknak nő a péniszük, a lányoknak pedig a mellük. Ez a szemérmesség még belülről jön, és nyilván összefügg a nemek eltérő fejlődésének nyilvánvalóvá válásával. (A kicsik még nem törődnek sokat azzal, hogy az egyiknek puncija van, a másiknak pedig fütyije.) És ez az az időszak, amikor már a szülők is jobban odafigyelnek, és nem szívesen veszik, ha gyermekeik továbbra is meztelenkednek. Megkezdődik a meztelen test különlegességének, rosszra csábító hatásának kultusza. (Érdekes módon a nagyon öreg férfiak és nők sem vetkőzhetnek le meztelenre a strandon, pedig náluk már csábításról szó sincs, legfeljebb esztétikailag lehetne kifogásunk.)

     Ha egy naturista család kisgyermekkortól kezdve folyamatosan meztelenül napozik és úszik, ez a szemérmességi reakció elmaradhat. Akkor természetessé válik minden, és az eltéréseket legfeljebb észreveszik, de nem beszélnek róla sokat.

     Én kisgyerekkoromtól fogva nudista vagyok. A közelünkben volt egy temető, ahova gyakran kijártam, és még tanulni is meztelenül tanultam. De persze vigyáznom kellett arra, hogy ezzel senkit meg ne zavarjak, meg ne bántsak. Szerelmeimet is megpróbáltam rávenni, hogy legalább otthon ne hordjunk ruhát, de ha ez sikerült is, csak hozzám kötődött, mint valami egyéni szeszély. Még a naturista strandra is eljöttek velem, de a legtöbben a szakítással együtt a naturizmussal is szakítottak. (Volt néhány kivétel, és őket azóta is nagyon tisztelem ezért.)

     Számomra a meztelenség nem erotikus izgalom, hanem valamiféle vallási áhítat. A természethez kötődik, de nem a napozáshoz. Az emberi természethez, a test szabadságához, a másik testének elfogadásához, és ahhoz, hogy a testünket nem kell szégyellnünk. Akkor sem, ha bicegünk, akkor sem, ha elhíztunk, akkor sem, ha kicsi a péniszünk vagy a mellünk. Az emberi test egy szentség. És az ember természetes állapota. Valakitől azt hallottam, hogy „nem mi vagyunk meztelenek, hanem ti vagytok mezesek”. Egyetértek. A ruha viselésének sok oka lehet, és az erotika elfojtása csak az egyik. A hidegtől is véd, ez a trópusokon kívül már természetes (hiszen nincs olyan testszőrzetünk, bundánk, amely megvédene az időjárás viszontagságaitól), de a ruhánkkal jelezzük az ízlésünket, a társadalmi rangunkat, még a vallási hovatartozásunkat is (köntös, kipa, fejkendő stb.).

     Kellene lennie egy olyan helynek vagy alkalomnak, ahol magunk lehetünk, vállalva és elviselve a meztelenséget. A nudista strand azért nem tökéletes megoldás, mert erősen kötődik a napsütéshez, a nyári meleghez. A téli naturista rendezvényeken erős a csábítás, hogy különféle játékokkal, vetélkedőkkel teremtsünk jó kedvet. Ekkor azonban háttérbe szorul a meztelenség áhítata. A hangos kacagás és évődés eltereli a figyelmet arról, hogy mi mindannyian egy vallási szektához, a meztelenség kultuszának szektájához tartozunk.

     Régóta keresem olyan nudisták társaságát, akiknek elég a puszta meztelenség, gyönyörködnek magukban és a többiekben, és örömmel tölti el őket az a tény, hogy a társaságban mindenki szabad és kulturált. És akik összejárnak télen-nyáron, mert egymáshoz is ragaszkodnak.

     A meztelenséghez nem feltétlenül társul a szex, de nem is idegen tőle. Ellentétben a swinger klubokkal, amelyekben az alkalmi, nyers, személytelen szexuális kapcsolat a cél, a nudisták körében egymás elfogadása és tisztelete egészen más alapot teremtene a szexuális közeledéshez. Első a barátság, és a szexuális aktus csak barátok között jöhet létre. Olyan barátok között, akik szőröstül-bőröstül elfogadják egymást, és egymás társait, partnereit is. A cél nem a skalpok gyűjtése, hanem az örömokozás egymásnak. És mivel semmi sem kötelező, senkit sem golyóznak ki, akkor sem, ha testileg nem vonzó vagy nem eléggé potens.

 

_nudistak-meztelen-tanc.jpg

 

    Egy ilyen baráti közösségre vágyom. A tagjai lehetnek monogámok vagy poligámok, többszerelműek és aszexuálisok, heterók, homo- és biszexuálisok. A lényeg a kölcsönös emberi vonzalom, a kapcsolódás vágya és képessége. A test kultusza és szépsége, a velünk született istenség kibontakozása – önmagunk és mások javára.

A bejegyzés trackback címe:

https://toprengoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr10014896398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása