Venezuelai béketervem

Címkék: optimalizálás Venezuela

2019.02.26. 11:43

Korábban már megmutattam, hogy Hitler és Sztálin hogy érhette volna el céljainak nagy részét ésszerűbben, legújabban Putyinnak is megsúgtam, hogyan válhatna az orosz történelem legnagyobb alakjává és jótevőjévé. Megmondtam a tutit a koreai válság észszerű megoldására is. Nem hallgattak rám.

 

Most a venezuelai válság gyors megoldására adok megoldást.

 

1. Guaido (a Nemzetgyűlés elnöke, az USA, a legtöbb latin-amerikai állam és az Európai Unió támogatását is bíró önjelölt államelnök) amnesztiát ígért az átálló katonai vezetőknek, de Madurónak is olyan megoldást kellene ajánlania, amely biztosítaná az arcvesztés nélküli visszavonulást. Ilyen lenne egy országon belüli tiszteletbeli pozíció létrehozása (mondjuk, egy a Forradalom Örökségét Őrző Nemzeti Bizottság elnöki posztja).

 

_venezuela-maduro.jpg

 

2. Gondoskodni kellene arról is, hogy a bolivarista forradalom legfőbb célkitűzéseit megőrizzék (ilyen volt az államosítás, a szociálpolitikai program). Annak idején nagyon sokan bíztak ebben a fordulatban, és megnyugodnának, ha a program bizonyos elemeit egy új rezsim is megtartaná.

 

3. Nemzetközi tervezőcsoportot kellene létrehozni az ország katasztrofális helyzetének megjavítására. Ebben a mai támogató kormányok tevékeny részt vállalhatnának.

 

4.  Minden katonai beavatkozást ki kellene zárni. A lakosságot viszont tájékoztatni kellene a külvilág pozitív céljairól – rádióban, tévében, az Interneten. (Esetleg a segélyt léggömbökön vagy helikoptereken is el lehetne juttatni a rászorulóknak, azt aligha tekinthetnénk katonai agressziónak.) Ez tenné lehetetlenné a venezuelai hadsereg bevetését a civilek és a segélyszállítmányok ellen. Egyelőre Venezuela is a három szuperhatalom acsarkodásának áldozata: az amerikai szankciók megfojtják az országot, Oroszország és Kína pedig ugrásra készen figyel, semmiképp sem akarja elveszíteni az országot mint stratégiai szövetségest.

 

_venezuela.jpg

 

Én ennyit tudok tenni Venezuela megmentéséért. Még van egy kis idő. Hallgassanak rám!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toprengoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4914655219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása