Szegény angolok

Címkék: parlament demokrácia Brexit

2019.02.25. 14:19

Rossz nézni a tévében a Brexit miatti kínlódást: a brit alsóházi miniszterek képtelenek megállapodni a részletekről. A miniszterelnök, May asszony a saját pártjában sem tud rendet tartani, rendre leszavazzák a javaslatait az Európai Unióval folytatandó tárgyalásokon képviselendő álláspontjával kapcsolatban. Hát ilyen, ha egy nő a kormányfő, és ilyen az a híres európai demokrácia.

 

theresa-may.jpg

Mennyivel jobb nekünk, ahol a miniszterelnök tökös fehérvári huszár, a kétharmaddal minden hatalmat neki adtunk, és az Országgyűlés elé terjesztett egyéni képviselői indítványok tartalmát az a képviselő sem ismeri, aki benyújtotta, és legfeljebb a törvénytár következő kötetében olvashatja el. Ha egyáltalán érdekli. Megy minden olajozottan, ahogy a Mester megálmodta. Hazánk már most is a létező világok legjobbika, pedig a nemzeti Együttműködés Rendszere még csak a serdülőkorát éli. A ma vetése öt-tíz év múlva fog igazán beérni, de azt én már biztosan nem érem meg. Vagy legalábbis nem Magyarországon.

 

 

(Megjelent a Népszava 2019. február 25-i számában, a 10. oldalon.)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toprengoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8014653557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása