Hol lakjanak a zsidók?

2012.03.08. 11:31

A zsidóknak mint nemzetnek szomorú sors jutott. Képzeljük el, hogy a világ magyarságának 90 %-a a határainkon túl élne. Erőszakkal. Hát ez a zsidó valóság.

Palesztinában is maradt egy kevés, és a brit gyarmatbirodalom uralma alatt felgyorsult a zsidók visszatelepülése, de akkor már a lakosság többsége arab volt. A zsidó és az arab csoportok harcoltak a brit uralom ellen - de egymás ellen is.

A II. világháború után az ENSZ gyámkodásával létrejött egy kétnemzetiségű független állam, de az arab-zsidó ellentét (amelyet súlyosbított a környező arab országok azonnali támadása) lehetetlenné tette a két népcsoport együttélését.

Az Európában (és a világ sok más helyén) asszimilálódó zsidó családok azért vándoroltak be Palesztinába, mert a korábbi helyükön nem voltak biztonságban. Izrael mint az ősi földön alapított független állam akkor logikus megoldásnak látszott.

Irán az elmúlt időszakban többször követelte, hogy a zsidók költözzenek vissza Európába, hiszen az ő problémájuk lényegében európai probléma. Ennek fényében érthető, hogy az iráni atomfegyverkezés is Izrael létét fenyegeti a legközvetlenebbül, ezért vált ez a térség megint a világpolitika egyik forró pontjává. Iránról a kijelentése miatt jogosan feltételezhető, hogy támadni akar. Izrael védekezne. És a legjobb védekezés a támadás. Amikor még a későbbi áldozat van technikai fölényben. Ez a technikai fölény éppen a mostani hetekben enyészne el. Izrael időzavarba került.

Ha nem asszimilálva és szerte a világban, de nem is Izraelben, akkor hol lakhatnának a zsidók? Erre számos egyéb lehetőség adódik.

Itt van mindenekelőtt a Sztálin által létrehozott Zsidó Autonóm Terület, Birobidzsán. Azért nem lett abból a tervből semmi, mert a zsidók ott is a sztálini diktatúra alatt éltek, és azóta sokan eljöttek onnan, feltehetően sok orosz nemzetiségű lakos pedig beköltözött. Ez a terület a mai Oroszország szélén helyezkedik el, ha az orosz nacionalizmus engedné, könnyen kiválhatna, meg lehetne alapítani ott egy új, független Izraelt. És az arabok megnyugodhatnának.

A világ sok más helyén is lehetne találni alkalmas területet: Floridában, Kamcsatkán, a vitatott Kuril-szigeteken. De még Magyarországon belül is. Mi lenne például, ha Borsod megyét eladnánk Izraelnek? Az államnak kevés a pénze, ez egy szédületesen jó üzletnek ígérkezne.

Játsszunk el ezzel a gondolattal! Borsod megyében letelepülnek a zsidók, hozzák magukkal a tanult lakosságot, a fejlett szervezeti rendszereket és infrastruktúrát, Borsod megye (mint új Izrael Állam) hamarosan az európai innováció szilícium- völgyévé válik - egyetlen magyar forint kifizetése nélkül, de mindazzal a gazdasági és tudományos húzóerővel, amivel a jelenlegi Izrael rendelkezik. A megye magyar lakossága dönthetne, hogy marad (és követi az új rendet, megtanul héberül, de legalább oroszul), vagy kiköltözik (és ehhez kap egy kitelepülési segélyt az új gazdáktól.

Borsod megye elég messze van az iszlám országoktól, legfeljebb csak a bosnyákokat idegesíthetné a közelségük. Ukrajnából még áttelepülne jó pár zsidó család. Izrael visszakerülne Európába (amelynek a kultúráját képviseli). A mostani Izraelben csak emlékhelyek maradnának, no meg az infrastruktúra kevésbé mozdítható része. Ezzel az arabok is elégedettek lehetnének. Közeli ellenség nélkül Izrael is demilitarizálódhatna, az állandó katonai készenlét helyett végre az alkotó munkára koncentrálhatna.

Izraelnek van atombombája. Nem lenne ez nekünk is előnyös? Ki merne ujjat húzni egy olyan nemzettel, amelyiknek ilyen erős barátja van?

A Jobbiknak nyilván nem tetszene a dolog, arról beszélnének, hogy egy nemzetáruló kormány eladta a szent magyar földet a fenekünk alól. De most kinek mennyi föld van a feneke alatt? Nekem például semmi. Panelházban lakom, a harmadik emeleten, termőföldem nincs, a szupermarketben pedig a mexikói gyümölcsöt vásárolom, mert az az olcsóbb.

A zsidók a keresztény hit szerint is Isten kiválasztott népe. Válasszuk őket szomszédnak, és mi is kiválasztottak leszünk! És siessünk - amíg más ország el nem csalogatja őket. És amíg ki nem tör a számunkra is könnyen végzetessé váló iráni- izraeli háború.



A bejegyzés trackback címe:

https://toprengoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr324297322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása