Tessék nyilatkozni!

2011.01.07. 11:06

A magánnyugdíjpénztárak államosításában az volt a legszörnyűbb, hogy a választási lehetőségek egyáltalán nem voltak kiegyensúlyozottak. Normális esetben minden választásnak háromesélyesnek kell lennie (legalább): igen - nem - nem tudom. És változtatásoknál csak az "igen" a döntő. Ha nincs elég igen, akkor minden marad a régiben.

Ebben az esetben automatikusan megváltozik a rendszer akkor is, ha nem tudok dönteni. A kormány dönt helyettem - hogy "megvédje" a nyugdíjamat. Néhány tucat hivatalban, személyesen kell bejelenteni, ha valaki nem akar változtatni. Szegény külképviseleti dolgozók! Szegény békefenntartó katonák! Szegény ágyhoz kötöttek! Ha nem tudnak személyesen megjelenni, nem tudnak dönteni a saját pénzükről.

Erre mondaná az Amerikából hazalátogató Kohn bácsi (amikor a repülőtéri telefon csak nyeli a húszforintosokat, de telefonálni nem lehet vele), hogy "ügyes!"

Igen, ez egy ügyes megoldás. Annyira ügyes, hogy ki kellene terjeszteni. Tegyünk közzé egy felhívást: aki azt szeretné, hogy a Fidesz maradjon kormányon, az menjen el ugyanennyi hivatalba, és személyesen nyilvánítsa ki az igenlését!

De még ez sem lenne ugyanaz. A magánnyugdíjpénztárban maradóktól ugyanis az állam megvonja az egyébként járó állami részesedést (ha jól emlékszem, ez 80 százalék körül van). Ennek az lenne a megfelelője, hogy aki a Fidesz kormányon maradására szavaz, annak ki kellene fizetnie a rá eső részt abból az összegből, amellyel a Fidesz-kormány működése rontotta Magyarország gazdasági helyzetét.

Ilyen feltételek mellett vajon kormányon maradhatna-e Orbán?

Valaki azzal érvelhetne, hogy ez a személyes nyilatkozás nem felelne meg a titkos választások szellemének. De ennek most nincs jelentősége. A Fidesz-szimpatizánsok eddig is tudták egymásról, hogy azok (a 2002-es kokárdázás óta). Kubatov Gábor is tudja. A többieket meg nem érdekli.

Tehát: tessék nyilatkozni. Tessék csak nyilatkozni!

Remegő szívvel várnám az eredményt.

A bejegyzés trackback címe:

https://toprengoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr12566995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hórusz-h 2011.01.08. 13:13:54

Ajánlanék a döntéshez egy blogot:
http://nyugdíjsegitseg.blog.hu

Hórusz-h 2011.01.08. 13:14:39

Azaz elnézést, kijavítom a linket:
nyugdijsegitseg.blog.hu/
süti beállítások módosítása