Maradjunk józanok!

Címkék: járvány tiltakozás Covid-19

2020.08.26. 10:22

Valójában nincs második meg harmadik hullám. A koronavírusos esetek növekedése nem a vírustól, hanem az emberek viselkedésétől függ. Úgy tűnik, hogy az ember csak egy bizonyos ideig képes az észszerűségre, utána visszasüllyed a dackorszakba. Világszerte tüntetések vannak a maszkviselés és a távolságtartás szabálya ellen, és összeesküvés-elméletek látnak napvilágot, hogy mindez a gonosz kormányok műve. Mintha a kormányoknak az lenne az érdekük, hogy a gazdaság visszaessen, kevesebb legyen az adóbevétel, csődbe jusson az egészségügyi vagy az oktatási rendszer. Szerintem a maszk hordása épp olyan higiéniai alapkövetelmény lesz még jó néhány évig, talán évtizedekig, mint hogy evés előtt mossunk kezet.

 

jarvany4.jpg

 

Az elégedetlenkedőket talán azzal lehetne józanságra bírni, ha a higiéniai szabályok ellen vétőkkel, aláíratnának egy nyilatkozatot, amelyben lemondanak a gyógyításukról, amennyiben őket is elkapja a COVID-19. Emellett a fertőzés terjedésének kutatásához, a „kontaktkövetéshez” is fel lehetne írni az adataikat. Nem általános elvekről és szabadságjogokról van szó, hanem az emberiség túléléséről. Maradjunk józanok!

 

(Megjelent: Népszava, 2020. aug. 12., 10. old. Közben az Operatív Törzsnek is elküldtem a javaslataimat.)

https://toprengoblog.blog.hu/2020/09/02/az_operativ_torzs_figyelmebe

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toprengoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1616138296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása