Venezuela

Címkék: ellenzék Venezuela

2019.03.02. 12:28

A magyar ellenzék mindent megtesz, hogy felrázza az országot: parlamenti happeningeket rendeznek, behatolnak a hazugsággépezet központjába, közelharcokat folytatnak és tömegtüntetéseket szerveznek, abban a reményben, hogy egyszer csak feltámad a tenger, a népek tengere.

 

_orban03-maduro.jpg

De nézzük Venezuelát! Az ellenzék már évek óta tüntet, Guaido, a nemzetgyűlés elnöke személyében egy alkotmányos vezetőt is talált. Vele van az Egyesült Államok, a legtöbb latin-amerikai kormány, mellette foglalt állást az Európai Unió is, de Maduro, a szocialista diktátor tartja magát. Még azt sem engedi, hogy a sokat szenvedett, éhező lakosság megkapja az amerikaiak által felajánlott humanitárius segélyt. Madurót segíti Oroszország és Kína, amelyek elutasítják az amerikai lépéseket.

 

_orban04katonakkal.jpg

Magyarországon a hatalom szilárdan Orbán Viktor kezében van, akit ugyanúgy támogat Putyin, és a kínaiak bizalmát is bírja. Az országban minden rendben van, mi vagyunk Európa példaképei, az életkörülményeink napról napra javulnak.

      Szerintem ideje lenne kidolgozni egy másfajta stratégiát, arra koncentrálva, hogy nagyobb politikai változások nélkül is mit lehetne tenni a hazai lakosság anyagi, kulturális és mentális állapotának javítása érdekében. Javában tart még rosszkedvünk tele - reménykedhetünk a tavaszban, de azért vegyük fel a télikabátot!

 

(Megjelent a Népszava 2019. március 2-i számában, a 10. oldalon.)

 

 

Érdemes elolvasni az eredeti szöveg is:

 

 

Venezuela tanulsága

 

A magyar ellenzék mindent megtesz, hogy felrázza az országot, ráébressze a szavazókat, hogy ha nem követelik a demokratikus változásokat, akkor az ország hosszú időre beleragad a fideszes dagonyába. Parlamenti happeningeket rendeznek, behatolnak a hazugsággépezet központjába, közelharcokat folytatnak és tömegtüntetéseket rendeznek, abban a reményben, hogy egyszer csak feltámad a tenger, a népek tengere. Én nem vagyok ennyire derűlátó.

 

Nézzük Venezuelát! Az ellenzék már évek óta tüntet, Guaido személyében egy alkotmányos vezetőt is talált (ő a nemzetgyűlés elnöke, és a letartóztatott politikusokkal ellentétben a tisztsége őt egyelőre megvédeni látszik). Vele van az Egyesült Államok, a legtöbb latin-amerikai kormány, mellette foglalt állást az Európai Unió is, de Maduro, a szocialista diktátor a jelek szerint szilárdan tartja magát. Még azt sem engedi, hogy a sokat szenvedett, éhező és szinte szó szerint kivérző lakosság megkapja az amerikaiak által felajánlott és Kolumbiába szállított humanitárius segélyt, azzal, hogy az országban minden rendben van, senki sem szorul segélyre, amely valójában csak az imperialisták katonai invázióját készíti elő. Madurót segíti Oroszország és Kína, amelyek elutasítják az amerikai lépéseket. (Arról nem tudok, hogy ők tervezik-e humanitárius segély küldését.)

 

Nos, Magyarországon a hatalom szilárdan Orbán Viktor kezében van, akit ugyanúgy támogat Putyin, és a kínaiak bizalmát is bírja. Az országban minden rendben van, mi vagyunk Európa példaképei, az életkörülményeink napról napra javulnak. El lehet-e gondolni, hogy ha Maduro ennyi ideig kitart, dacolva a fél világgal, akkor Orbán Viktort könnyebb lenne eltávolítani?

 

Szerintem ideje lenne kidolgozni egy másfajta stratégiát. Továbbra is figyelve a hazai és nemzetközi politikai helyzet változásaira, de arra koncentrálva, hogy nagyobb politikai változások nélkül is mit lehetne tenni a hazai lakosság anyagi, kulturális és mentális állapotának javítása érdekében. Hosszú rossz időszak közepén vagyunk, javában tart rosszkedvünk tele. Reménykedhetünk a tavaszban, de azért vegyük fel a télikabátot!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toprengoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3714663489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása