Mentsük, amíg még van mit!

Címkék: 3D nyomtatás

2019.07.05. 17:43

A 3D-s nyomtatás új távlatokat hozott a másolatkészítésben (és bizonyos mértékben a szállításban is). Szükséged van egy bútordarabra? Néhány perc múlva már a lakásodban is lehet. A nemzetközi űrállomáson egy golfütőt is sikerült kinyomtatni. A bűnüldözés szakértőit az sokkolta, hogy már revolvert is lehet nyomtatni az Internetről. Ez a technika a hazánkban is megjelent, és állítólag nem is elérhetetlen áron. 

     Az egyik ilyen weboldalon (https://copycat.hu/3d-nyomtatas/) részletes tájékoztatást kaphatunk a lehetőségekről.

     Így határozzák meg a szolgáltatásukat: “kézzel fogható műanyag tárgyak, alkatrészek gyártása gyorsan, pontosan, tetszőleges geometriával. Nyomtatónk műanyagszál-olvasztásos technológiát használ, amelyek előnye a gyorsaság, pontosság és megfizethetőség.”

     Nos, mi lenne ennél ígéretesebb a szeretteink megörökítésére? A fotó és a video után már elérkeztünk a test replikálásához is.

     Lemásolhatjuk és eltehetjük emlékbe egy nagy művész kezét, egy jó focista lábát. (Orbán Viktor esetélben a kezét is, a lábát is.) És egész alakos szobrokról is szó lehet. Ezzel az eljárással akár a gyerekeink növekedését is dokumentálhatjuk, és egymás mellé tehetjük a sarokban Pistikét 3, 5, 10, 20 éves korában.

     Ami engem illet, ennél sokkal személyesebb és abszurdabb igényem is van. Mert mi lenne egy özvegy számára személyesebb emlék a halott férjéről, mint a nemi szervének hiteles másolata, érről érre, centiről centire? Bizony, a férfi szépség mulandó, és milyen jó lenne róla kézzel fogható emléket hátrahagyni! (A világhálón találtam is egy "penis casting kit"-et.) Ugyanez érvényes persze a nők arcára, mellére és tomporára is. Mentsük, ami menthető, mentsük, amíg még van mit!

 

copy-me.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://toprengoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2214927774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása