A magyar parlamentben történt zsidózás, az izraeli-magyar kettős állampolgárságú parlamenti képviselők és kormánytagok regisztrálására vonatkozó felhívás tűrhetetlen,automatikusan visszautasítandó, engem is felháborít. De ahogy az élet menete kapcsán is írtam, el kellene különíteni a zsidókkal kapcsolatos nézeteket Izrael állam politikájától. Valaki lehet anti-antiszemita, miközben fenntartásai vannak Izrael állam külpolitikájával kapcsolatban. És itt nem arról van szó, hogy a szüntelenül provokáló Hamasz rakétáival szemben Izraelnek ne lenne joga az önvédelemre, a megfelelő szintű ellencsapásra. Azzal nem értek egyet, ahogy az izraeli kormány ezt a konfliktust kezeli. (És ne felejtsük el, hogy ez a provokáció egy iráni támadás bevezetője is lehet, akkor pedig nagyon szükség lesz minden fél részéről a hideg fejre és meggondolt fellépésre.)

Ezért nem tartom szerencsésnek, hogy a mostani demonstrációt egy olyan szervezet rendezi, amelyik túlságosan is elkötelezett Izrael iránt. A szervezet létrehozásakor a következő hír jelent meg:

„Mindannyian Együtt Jeruzsálemért” elnevezéssel alapítványt hozott létre a keresztény-zsidó párbeszéd erősítésére Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, és Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke. Az alapítvány célja Jeruzsálem jövőjének és múltjának, szellemi, vallási, kulturális jelentőségének, szerepének kutatása, képviselete, népszerűsítése révén a zsidó-keresztény civilizáció értékeinek erősítése.

jeruzsalemert.jpg

A szervezet nevében a Jeruzsálem persze elsősorban vallásos értelemmel bír, a zsidó vallás és a kereszténység közös alapjára, az Ótestamentumra utal. De mit kezdjek ezzel én -- aki nem vagyok vallásos, és nem értek egyet Izrael állam politikájával? Jeruzsálem Izrael fővárosa is.

Szeretném, ha Magyarországon a magyarok, az ateisták és az Izrael konkrét politikájával szemben szkeptikus, laikus emberek szerveznék az antiszemitizmus elleni fellépést.Ahogy korábban is hangsúlyoztam, az antiszemitizmus nem a zsidók ügye, hanem a demokraták ügye. A saját tisztességünknek tartozunk azzal, hogy küzdünk mindenféle gyűlölet ellen -- legyen szó zsidókról, négerekről, cigányokról vagy más szexuális beállítottságú emberekről. Állampolgárokról és nem állampolgárokról.

Nagyon szerencsétlen dolog, hogy az antiszemiták az ugyanúgy sémi arabokkal szolidárisak, míg akik fellépnének az arab terrorizmus ellen, azok önkéntelenül az izraeli politikához kénytelenek közeledni.

Én a becsület, minden nép tisztelete és a józan ész pártján állok. De nem találom ezt a "párt"-ot.

A bejegyzés trackback címe:

https://toprengoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr194938464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása