Nemzeti észjárás

2012.03.17. 19:20

Orbán Viktor március 15-iki beszédében energikusan elutasította, hogy mások kezével, szamárvezetővel írjuk újra az alaptörvényünket. Nem, mi azt önállóan, a magyar észjárás szerint alkottuk meg, és nem változtatunk rajta!

De hol van itt a magyar észjárás? Talán a magyar észjárást tükrözi az Alkotmánybíróság jogkörének szűkítése, a média kontrollja, az alaptörvényből kilógó sok sarkalatos törvény? A magyar észjárást tükrözi, hogy az állam nevében ne legyen benne a köztársaság szó?

Ezekben az esetekben, attól tartok, kizárólag Orbán Viktor saját észjárásáról van szó.

Ha belegondolok, 1848-ban a 12 pont megszövegezői is kissé túlmentek az illetékességükön, amikor azt foglalták össze, hogy "mit kíván a magyar nemzet". Talán a magyar nemzet egésze nem is kívánta annyira az uniót Erdéllyel, a nemzeti bankot - de talán még a sajtószabadság sem volt annyira az eszében, mint amennyire például az úrbéri terhek megszüntetése.

XIV. Lajos azt mondhatta, hogy "az állam én vagyok". De ő csak a törvénykezésre gondolt. Orbán Viktor rögeszméje az, hogy ő a magyar nép.

Nem lennék meglepve, ha mostani miniszterelnökünk egy olyan intézetben végezné, ahol a rokonlelkek megvitathatnák, hogy ki kinek a reinkarnációja. Lesz, aki Napóleonnak képzeli magát, lesz, aki XIV. Lajosnak, és lesz, aki de Gaulle- nak.

Szeretném ezt végignézni. Kívülről.



A bejegyzés trackback címe:

https://toprengoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr714322558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása