Látomásom volt. Elképzeltem, mi történik Amerikában 2021 elején, amikor Trumpnak át kellene adnia a hatalmat a megválasztott új elnöknek, Joe Bidennek. Decemberben még tart a huzavona, de január elején fegyveres trumpisták jelennek meg a Fehér Ház előtt, azzal, hogy mindenáron megvédik az “igazi” elnöküket, Donald Trumpot.

amerika-2021.jpg

A testőrség vezetője letartóztatja Trumpot, ideiglenes elnöknek kiáltja ki magát, és beszédet mond a televízióban. Hitet tesz a demokratikus eljárás mellett, kijelenti, hogy csak addig tartja meg a hatalmat, amíg azt biztonsággal át nem tudja adni annak, akit megillet. Miután a fegyveres összecsapások elcsitulnak, ez meg is történik (közben nem elképzelhetetlen egy merénylet Biden ellen), de előtte még letartóztatnak annyi republikánus szenátort, hogy a kongresszusi szavazáson ne blokkolhassák az új elnök beiktatását. (Ezek a napok majd úgy kerülnek bele a történelemkönyvekbe, hogy “rövid katonai diktatúra a demokrácia védelmében”.) Azt még nem tudom, hogy a vezérkari főnök beavatkozik-e, de remélem, hogy a hatalomváltás nem torkoll egy egész országot átfogó polgárháborúba. Január végén, februárban még elképzelek egy fegyveres “becsületgárdát”, amely összecsapásokat provokál a demokrata aktivistákkal és a feketékkel. Nem lehetetlen, hogy huzavona alakul ki a nukleáris kódok átadása körül is, amit esetleg kihasználhatnak az oroszok vagy az észak-koreaiak, esetleg a kínaiak (elfoglalva Alaszkát, Dél-Koreát vagy Tajvant). Mindazonáltal abban bízom, hogy a rivális nagyhatalmak felelősen viselkednek, mint a természeti katasztrófák esetében. Trump különben is felfogható egy globális természeti katasztrófának.

A bejegyzés trackback címe:

https://toprengoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6816297160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása