A 2014-es labdarúgó-világbajnokság kapcsán is felmerült, hogy a mai magyar futball mennyire gyenge. Bezzeg a régi időkben! Grosics, Buzánszky, Lóránt, Lantos, Bozsik, Zakariás... Az aranycsapat! Az akkori gyerekek még mindig kívülről fújják az összeállítást. Annak a csapatnak az összeállítását, amelyik 1953-ban, a londoni Wembley Stadionban legyőzte az angolokat.

De miért is kell nekünk most egy jó csapat? Már volt egy, és az elég. A londoni 6:3 a magyar foci utolérhetetlen fegyverténye. Minden VB és EB idején (amikre most már valószínűleg sosem kerülünk ki) ennek a meccsnek a felvételét kellene lejátszani a TV-ben, újra és újra. (Azt sem szabad elfelejteni, hogy 1954-ben 8:3-ra megvertük a későbbi világbajnokot. Tehát mi voltunk a jobbak.)

A hadszíntéren ott volt a nándorfehérvári győzelem, a tudományban a sok Nobel-díj (igaz, ezek értékét lerontja, hogy néhány Nobel-díjasunk sajnálatos módon zsidó is volt), a technikatörténetben a Kocsról származó kocsi , a divatban a magyarok által feltalált gatya, a zenetörténetben Liszt, Bartók és Kodály (bár az utóbbit kotkodálynak csúfoltuk), az irodalomban Petőfi, a festészetben Munkácsy, a filmművészetben Drakula, a konyhaművészetben a Dobos-torta, a szexben Cicciolina. Erősek vagyunk, mint Kinizsi Pál, okosak, mint Rubik Ernő, és furfangosak, mint a Tenkes kapitánya.

Dicsőséges múltunk van. Nincs szükségünk dicsőséges jelenre.

A magyar büszke nép. A múltjára büszke. Sőt, egyre büszkébb. Mert a múltja az időben tovább nő. Először csak a honfoglalás, aztán a hun-magyar azonosság, aztán a sumér eredet, aztán hogy Jézus voltaképp abból a népcsoportból származott, amelyiknek a magyarok is tagjai voltak. Egyesek szerint nem volt sem első, sem második honfoglalás, mi a vértesszöllősi ősember egyenes ági leszármazottjai vagyunk. Legújabban azt hallom, hogy magyar rovásírásos emlékeket találtak az ősember-barlangokban.

samu.jpg

A jó hír az, hogy fennmaradtunk. A rossz hír az, hogy sokan ugyanazon a szinten.



A bejegyzés trackback címe:

https://toprengoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr446439873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása