Hát nem? Itt van ez a Nyírő József, a "székely apostol". Nyilas, a Szálasi-parlament tagja, a háború utáni újnyilas árnyékkormány minisztere. Ilyen apostoluk van.

nyiro.jpg

Wass Albertet Romániában háborús bűnökért a távollétében halálra ítélték. Valóságos kultusza alakult ki.

Magyarországon most épp a Horthy-korszakot próbálják restaurálni, de egy kicsit túllőnek a célon, amikor háborús bűnösöket és nyilasokat is piedesztálra emelnek.

Azok is, akik azt sem tudják, kikről van szó. Vagy a Duna, vagy a Hír Tv hozta a képernyő alján futó címben, hogy Nyírő Gyula hamvait keresték a román hatóságok. Miért Gyula? Mert van egy Nyírő Gyula Kórház. Az a Nyírő valóságos. A Józsefet hírből sem igen ismerjük. (Az Uz Bence c. regényt kellene ismernünk, én nem olvastam, de most elhatároztam, hogy elolvasom. Hogy lépést tarthassak Kövér Lászlóval, aki el tudta választani az írói munkásságot a politikusi tevékenységtől.)

Szegény székelyek! Hát nem elég nekik a Csaba királyfi?

A bejegyzés trackback címe:

https://toprengoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr384592810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása