Nagyon Nagy Magyarországot!

2011.01.09. 14:43

Nemrég láttam egy viccnek szánt plakátot, amelyen Nagy Magyarország sziluettje a mai Magyarország térképén belül helyezkedik el, és a "határterületi" megyéinket a környező országok kapnák.

Én pontosan az ellenkezőjét szeretném. Legyen újra Nagy Magyarország! Még annál is sokkal nagyobb, mint amekkora a múltban volt. Valósuljon meg régi álmunk:a Kárpát-medence összes magyarja a határainkon belülre kerüljön!

Ehhez az kell, hogy a mai kis Magyarországhoz csapjuk hozzá az összes szomszédos országot, ahol a honfitársaink előfordulnak: Szlovákiát, Ukrajnát, Romániát, Szerbiát, Horvátországot és Szlovéniát. A főváros természetesen Budapest lenne, már csak központi fekvése miatt is. A parlament összetétele a lakosságarányok szerint alakulna, de a kisebb parlament logikája szerint jókora választási körzetekkel. Mindenki a saját nyelvét beszélné, a közvetítő nyelv pedig lehetne az angol vagy az orosz (az előbbit a fiatalok, az utóbbit az idősebb magyarok értik).

nagyonnagy.jpg

Nézzük csak! Mi többé-kevésbé tízmilliónyian vagyunk. Szlovákia ehhez hozzátenne 5 milliót, Románia 23, Szerbia 10, Horvátország 4, Szlovénia 4 milliót. Ez eddig 54 millió. A kárpátaljai magyarok hazahozatalának feltétele az 52 millió ukrán honosítása lenne. Összesen 106 millió jön ki. Ez már valami.

Egy ilyen szövetséges állam akár az Európai Unió vetélytársa is lehetne, de mindenképpen egy európai nagyhatalom. Olyan állam, amelyikkel számolni kell. Amelyik közvetítene Nyugat és Kelet között. Újra kijutnánk az Adriai tengerre, sőt, a Fekete tengerre is. Miénk lenne a Kárpátok, minden bércével és medvéjével együtt. (Plusz az erdélyi sóbányák.)

Ezt a nagy államot persze cselesen nem Magyarországnak hívnánk, hanem Kárpátia Szövetséges Köztársaságnak. De mi tudnánk, miről van szó valójában.

A Fidesz állampolgárságot ad a határon túli magyaroknak, számítva azok hálájára a határon belüli politizálásban. Mi állampolgárságot adnánk még 90 millió embernek. Megszűnne a Trianon miatti önsajnáltatás, és végre az életbe vágó kérdésekkel tudnánk foglalkozni. Hát nem lenne szép?

A terv kész. Már csak a választásokon kellene győzni. Egyszer. De akkor nagyon.

:-)


(2011. jan. 9.)

A bejegyzés trackback címe:

https://toprengoblog.blog.hu/api/trackback/id/tr762571709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása